Absolut berri açaí

När jag och en kompis var i Tunisien förra året så umgicks vi med två tunisier. Nån av dagarna gick vi förbi någon som sålde hembränt och ja, hursomhelst förde det oss in i en lång diskussion om vad som var finast och dyrbarast att dricka i våra respektive länder och de två killarna konstaterade att vi kom ju från spritlandet med värsta finspriten. I den vanliga matvarubutiken där kostade en flaska Absolut Vodka närmare tusen spänn!

Visst, nästan all importerad alkoholhaltig dryck är lite dyrare där än här hemma, det är väl mer eller mindre väntat, ett muslimskt land och det är väl mest på senare år det har blivit lite mer turistvänligt, men ändå. På taxfree går ju en liter lätt loss på en dryg hundring. Så döm vår förvåning! Här hemma är det ju den vodkan som alla småfjortisar groggar med mest.

Men det jag egentligen ville säga, efter denna lilla anekdot, är att jag hade velat besöka Sprit & Vins utställning "Absolut 25", men jag är nog ganska precis 7år för sent ute. Himla trist, tycker det hade varit intressant, den största bidragande delen till märkets framgångssaga var den (då) nytänkade marknadsförningen, och det är en viss skillnad att se bilder på nätet istället för att få strosa runt i ett museum; kika, läsa och förundras.Har ni förresten smakat den nya Absolut smaken? Eller nya och nya, den släpptes förra året, den första februari, i USA och men har inte hittat till Systembolaget än. Men finns att beställa härifrån. Själv har jag inte tagit mig för att smaka den men är jag väldigt nyfiken, vad jag har hört ska den smaka bra.

Kommentarer
Postat av: Johan

drack nån drink av den häromveckan, rätt go faktiskt

2011-03-19 @ 11:01:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0