Bokfynd.

Har fyndat lite böcker på bokrean, snäppet senare än alla andra. Trodde inte det skulle vara några kvar men det fanns det! Man får hoppas att jag inte missade någon riktig pärla där i bokdjungeln, men vet ni vad fördelen är med att man är lite efter? Jo, på bokia hade dom två för en på alla böcker.

Har suttit och försökt bläddra igenom och läsa lite men kattungar klarar sig tydligen inte en enda sekund själv när dom varit ensamma hela dagen när man varit på jobbet. Tänkte recensera/skriva lite om dom sen. Håll utskik!På bilden ser ni "Passion: Cocktail" (faktiskt andra ex:et jag köper av denna titel, har lyckats tappa bort den första i nån flytt men gillar författaren så jag var tvungen att köpa en till), har bland annat köpt en vinatlas & en bok om whisky också.


Man tager vad man haver

Jag vet inte riktigt vad det är, personlighetsdrag kanske, som gör att folk lätt drar sig för att prova blanda nya grejer utan prompt ska utgå från ett recept och följa det till punkt och pricka. Det enda jag känner är: VARFÖR??

Som vanlig lekman måste ju poängen vara att dricka gott & ett recept på drinkar har uppkommit av en anledning, men ska man ha halva systembolaget i sitt barskåp blir man ju ruinerad. Framförallt om man vill köpa in allt på en gång. Och många likörer är ju faktiskt ganska lika, det kan vara viss skillnad i smak eller färg men att lägga ner hundrafemtio kronor extra bara för att det ska bli exakt rätt tycker jag bara är barnsligt, för oftast är folk för snåla för att ha många sorter hemma och då kanske det slutar med att man inte blandar något nytt alls.

Så mina vänner, vi improviserar lite va? Själv håller jag på att flytta och har nästan inga glas kvar i skåpet och har slut cointreau men är sugen på en shooter, närmare bestämt B52, klassisk & enkelt. Så vad gör jag? Jo, istället för att vara ledsen över att jag inte kan göra den skiktar jag ner dom två första ingredienserna i ett vinglas, Kahlúa och Dooleys, och som sista ingrediens tar jag blå curaçao istället för cointreau - båda är apelsinlikörer men blå curaçao är lite svagare och har en klar blå färg istället för genomskinlig. Den smakade bra och blev rätt cool tycker jag!Ganska snygg va? Här kan ni se hur en riktig B52 ser ut.

Vad är Grenadine?

Grenadine är en syrup gjord på granatäpple (och röda vinbär) som används främst som färgsättare, med sin röda klara färg, men därutöver sötar den och ger viss smak. Det krävs oftast väldigt lite grenadine men den är ett absolut måste i tex. polkagris, tequila sunrise, rosa pantern osv.

När man vill få tag i grenadine är märket Monin det allra bästa valet om man inte vill göra själv. Som privatperson är Monin dock klurig att få tag på men det går att beställa från nätet här. Det finns två andra större märken, Saturnus och Roses, som alternativ men de kan tyvärr inte mäta sig i kvalité med Monin, finns inte ett spår av äkta vara däri. Men vill man inte beställa från nätet eller göra egen så skulle jag tipsa om att välja Roses grenadine före Saturnus, tycker konsistensen är annorlunda, bättre. Och ibland vill man bara ha det snabbt & enkelt, båda brukar finnas i vanliga matvarubutiker såsom ICA eller Coop, bredvid dom andra drinkmixarna, oftast i närheten av läsken.

Själv har jag aldrig gjort egen men har ni tid, ork & lust så kan ni här hitta ett enkelt och välskrivet recept.
Sugen på arbete inom branschen?

Just nu, fram till den 4 April, söker Systembolaget personal till i sommar. Kanske skulle passa dig som är intresserad men inte har någon tidigare utbildning, eller kanske dig som vill ha relativt bekväma arbetstider och kanske mest av allt; för dig som brinner för att serva andra.

Dom söker till ganska många olika städer, såsom Stockholm, Göteborg, Linköping, Östersund, Umeå, Lund etc. Annonserna hittar ni här.Undrar vad de har för personalrabatt...?

Absolut berri açaí

När jag och en kompis var i Tunisien förra året så umgicks vi med två tunisier. Nån av dagarna gick vi förbi någon som sålde hembränt och ja, hursomhelst förde det oss in i en lång diskussion om vad som var finast och dyrbarast att dricka i våra respektive länder och de två killarna konstaterade att vi kom ju från spritlandet med värsta finspriten. I den vanliga matvarubutiken där kostade en flaska Absolut Vodka närmare tusen spänn!

Visst, nästan all importerad alkoholhaltig dryck är lite dyrare där än här hemma, det är väl mer eller mindre väntat, ett muslimskt land och det är väl mest på senare år det har blivit lite mer turistvänligt, men ändå. På taxfree går ju en liter lätt loss på en dryg hundring. Så döm vår förvåning! Här hemma är det ju den vodkan som alla småfjortisar groggar med mest.

Men det jag egentligen ville säga, efter denna lilla anekdot, är att jag hade velat besöka Sprit & Vins utställning "Absolut 25", men jag är nog ganska precis 7år för sent ute. Himla trist, tycker det hade varit intressant, den största bidragande delen till märkets framgångssaga var den (då) nytänkade marknadsförningen, och det är en viss skillnad att se bilder på nätet istället för att få strosa runt i ett museum; kika, läsa och förundras.Har ni förresten smakat den nya Absolut smaken? Eller nya och nya, den släpptes förra året, den första februari, i USA och men har inte hittat till Systembolaget än. Men finns att beställa härifrån. Själv har jag inte tagit mig för att smaka den men är jag väldigt nyfiken, vad jag har hört ska den smaka bra.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0